Menu

Menu

Regionalni dostawcy zapewniają najwyższą jakość. Sery zagrodowe, kociewski winiak, czy kaszubskie ślimaki to nasza specjalność.

Przystawki

  • JELEŃ

    38
    konfitura z czarnych jagód / musztardowiec / cynamon
    Żebro z jelenia kociewskiego wolno gotowane z cynamonem, podane bez kości z konfiturą z czarnych jagód i sałatką z musztardowca
  • BOCZNIAK

    35
    kiszony czosnek / risotto z topinamburu / sosnowy Bernaise / szpik wołowy pieczony
    Boczniak Mikołajkowy własnej hodowli smażony na maśle z aromatem sosny, podany z risotto z topinamburu i czosnku z sosnowym sosem Bernaise
  • ŚLEDŹ

    38
    syrop cebulowy / rukiew wodna / zielony pieprz / skorzonera / olej z orzecha laskowego
    Solony śledź holenderski marynowany w syropie cebulowym posypany skorzonerą, skropiony olejem z orzecha laskowego
  • ŚLIMAKI KASZUBSKIE

    42
    pomidory malinowe / demi- glace / białe wino / masło / pietruszka
    Kaszubskie ślimaki w sosie maślano-winnym podane na grzance żytniej domowego wypieku
  • TATAR WOŁOWY

    44
    Polędwica wołowa / żółtko / kapary / ogórek / cebula / grzyby / pieczywo
    Siekany tatar wołowy z polędwicy z kaprarami, ogórkiem, cebulą, grzybami i domowym pieczywem żytnim

Zupy

  • KREM Z RAKÓW

    35
    wódka różana / zółtko panierowane / brukiew / pomidor / pianka laurowa
    Krem na bazie jeziornych raków polskich z pomidorami i wódką różaną , aromatem róży i liścia laurowego z zółtkiem panierowanym Stuletni przepis z Polskiej Księgi Kulinarnej
  • ŻUREK

    27
    podgrzybek / wędzonka / chrzan / kiełbasa / jajko przepiórcze
    Pomorski żurek gotowany na wędzonych kościach wieprzowych podany z jajkiem przepiórczym w koszulce, kiełbasą i chrzanem
  • ROSÓŁ

    24
    perliczka / dzyndzałki z baraniną / borowik / lubczyk
    Rosół gotowany na perliczce z warzywami korzennymi i mazurskimi pierożkami z baraniną

Dania główne

  • PSTRĄG

    49
    dynia / ciasto francuskie / bimi /szpinak / imbir / migdał
    Filet z pstrąga Fiordowego w cienkim cieście francuskim z duxelle grzybowym o zapachu tymianku, podany z puree z dyni , imbiru i migdałów.
  • SANDACZ

    48
    boczniak / kalafior / orzech laskowy / amarantus / sosna
    Polędwica z sandacza rzecznego z Pomorza, smażona na chrupko ze skórką o aromacie mięty, podana z kus- kusem z kalafiora i amarantusem w sosie sosnowym.
  • PIERŚ Z KACZKI

    59
    rajskie jabłko w syropie z cząbru / burak / wiśnia Amarena / sos tymiankowy
    Pierś z kaczki kociewskiej podana z marynowanym burakiem w kolendrze z sosem tymiankowym i puree z buraka.
  • ŻEBRO WOŁOWE

    49
    zakwas chlebowy / koper włoski / mięta / marmolada z mirabelki i kasztanów
    Gotowane żebro wołowe w zakwasie chlebowym przez 24 ,h w 80 st.,C marynowane w nasionach kopru włoskiego, podane z sałatką z kopru włoskiego, mięty i pomarańczy, kasztanami.
  • Pierogi

    35
    Zapytaj kelnera o dzisiejszy wybór
    Z kaczką / z perliczką / ze szpinakiem i serem feta / z łososiem z warzywami okopwymi i koprem / z sandaczem, porem i zielonym pieprzem / z twarogiem i truskawkami
  • STEK

    69
    Polędwica wołowa / koper włoski / mięta / sos Bernaise
    Stek z polędwicy wołowej podany z sałatką z kopru włoskiego, pomarańczy i mięty z sosem Bernaise
  • FRYTKI SZEFA

    9
    Kompresowane ze skrobią ziemniaczaną przez 6 h, następnie gotowane w solance 1,5 % przez 17 min, suszone przez 3 h, smażone 2 min w 200 st.c.
  • UDO Z KACZKI

    44
    kopytka buraczane / jabłka / sos tymiankowy
    Konfitowane udo kaczki podane z glazurowanym jabłkiem, kopytkami buraczanymi i sosem tymiankowym
  • SCHAB Z KOŚCIĄ

    58
    ziemniaki w maśle / mizeria
    Schab z prosiaka rasy Złotnickiej podany z ziemniakami w maśle i mizerią z kociewską śmietaną
  • Polskie ryby

    45
    Zapytaj kelnera o dzisiejszy wybór

Desery

  • TARTA

    24
    cuastard cytrynowy / jeżyna / lody z pasternaku / listki Begonii
  • BEZA CUKIERNI MAJOLIKA

    25
    mascarpone / kawa / daktyle Beza według przepisu dawnej Villi Uphaena.

Menu Roślinne

  • TATAR

    29
    awokado / mango / szczypiorek / chrupki z tapioki
    Siekany ze szczypiorkiem i czerwoną cebulą, mango, posypany chrupkami z tapioki z dodatkiem chilli.
  • KOPYTKA

    33
    młody jęczmień / szpinak / suszony pomidor / seler naciowy / pestki dyni / koper / chilli Domowe kopytka z młodym jęczmieniem, szpinakiem, suszonymi pomidorami i selerem naciowym w oleju rzepakowym.
Visit our Tripadvisor profile